Projecten

De ouderraad ondersteunt de school op financieel en praktisch vlak. Hieronder zetten we enkele belangrijke projecten in de kijker waar we de voorbije jaren samen met de school aan hebben meegewerkt.

Pimp je speelplaats

Na deelname aan de wedstrijd "Pimp je Speelplaats" georganiseerd door het tijdschrift "Klasse" kaapte onze school de hoofdprijs van € 3500 weg. Deze projectsteun kwam er na het indienen van een uitgebreid dossier met heel wat leuke ideeën om de speelplaats verder in te kleden.

Als ouderraad engageerden we ons de handen uit de mouwen te steken en te helpen bij de uitwerking van het vooropgestelde project.
Zo werden in de voorbije 2 schooljaren verschillende werkdagen georganiseerd waarbij zowel leerkrachten als ouders de krachten bundelden om de verschillende taken uit te voeren.

We plaatsten natuurlijke zonwerking aan de klassen van de lagere school (leilinden) en ontworpen en plaatsten mobiele tuinen.

Het voorbije werkjaar werd de zandbak achteraan de school heraangelegd en ging ook de scheidingsmuur met het bos achter de school onder de hamer.
Vooraan de school werd een extra speelruimte voor de kleuters gecreeërd.

Als kers op de taart werd eind vorig schooljaar de buitenklas geïnstalleerd waar de kinderen in een zuurstofrijke omgeving kennis kunnen opdoen.

Pimp je Speelplaats - buitenklas

Digiborden

De verschillende digiborden die via de ouderraad werden aagekocht laten toe om kinderen op een interactieve, digitale manier nieuwe dingen te ontdekken. Dankzij het sterke visuele karakter van de verschillende software-pakketten kunnen leerlingen gemakkelijk volgen.

Als leerkracht kan je letterlijk "de wereld in de klas" halen. Dankzij de internetverbinding van een digibord zijn de lessen steeds actueel: zo kan er bijvoorbeeld snel beeldmateriaal vanop nieuwssites of videoplatformen worden opgeroepen ter ondersteuning van allerhande thema's die in de lessen aan bod komen.

De ouderraad is een groep enthousiaste ouders die activiteiten organiseren ter ondersteuning van de school en de leerlingen. Zorg voor de kinderen, de school en het onderwijs staan centraal.